SPORT

We hanteren een gestructureerde en geïndividualiseerde aanpak
om elke sporter te helpen en te begeleiden. Het belang van doelgericht trainen staat centraal in ons multidisciplinair beleid.

Sorry, your browser does not support inline SVG.

TESTING: METEN & WETEN

Om prestaties te optimaliseren kijken we naar alle facetten van een sport. In de brede zin betekent dit dat we een indruk moeten krijgen van hoe een gewricht beweegt, hoe sterk iemand is en wat de inspanningscapaciteit is.

TRAINING: PLANNEN & PRESTEREN

Na een intake gesprek wordt een persoonlijk aanbod gedaan dat past bij uw profiel. Voor een fysieke begeleiding op maat, preventief of prestatiegericht, bent u dus aan het juiste adres. 

SOORTEN Testing

KINESITHERAPEUTISCHE SCREENING (KINECOACH)

PERFORMANCE TESTING
(PERFORM TO ACHIEVE - P2A)

Een doel zonder plan is een wens

onze coaches

KURT LOBBESTAEL

Zijn passie voor uithoudingssporten, fysiologie en coaching ontwikkelde Kurt tijdens zijn studies tot licentiaat lichamelijke opvoeding. Als trainer van de topsportschool triatlon (2005-2014) verdiepte hij zich verder in deze materie. Ondertussen werkt Kurt samen met beloftevolle atleten uit diverse uithoudingssporten en met verschillende medailles op Belgische en Europese kampioenschappen als resultaat. Victor Campenaerts is hiervan de meest in het oog springende. Om de beste resultaten in topsport te behalen gelooft Kurt zeer sterk in een langdurige én multidisciplinaire aanpak. De samenwerking met de andere afdelingen binnen Kinecoach is hiervan een mooi voorbeeld.

Stefan Deckx

Stefan is als expert fysieke begeleiding medeverantwoordelijk voor de begeleiding van beloftevolle en professionele topsporters. Een greep uit de expertise van Stefan: training van kracht en lichaamscontrole gerelateerd aan de sportieve fysieke prestatie-vereisten, innovatieve vormen van fysieke begeleiding (ademspiertraining, en performance supplementering) en een uitgebreide kennis aan innovatieve herstelmodaliteiten. Samen met de kinesitherapie afdeling van Kinecoach, zette Stefan een zeer succesvol “Rehab to Elite performance” traject uit. Dit traject heeft al meermaals tot internationale en olympische topsportsuccessen geleid.

Jente Wagemans

Elke ochtend staat Jente op met de bewuste gedrevenheid om het dagelijks equilibrium uit te dagen, te innoveren, mensen te inspireren. Vanuit zijn achtergrond als kinesitherapeut heeft hij onder meer een verregaande interesse omtrent performancebegeleiding. Als onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen excelleert Jente in het analyseren én interpreteren van gegevens. Competenties die ik binnen Kinecoach toepas om vanuit diverse performance testen specifieke doelen en onderbouwde trainingsprogramma’s op te stellen én op te volgen.

Joachim Callebaut

Wanneer Joachim Callebaut afstudeerde als bachelor Lichamelijke opvoeding in 2012 besloot hij meteen om als sportende ondernemer aan de slag te gaan. Na diverse opleidingen in ondermeer Amerika, opende hij in 2013 CrossFit Lividum. Een center dat hij ondertussen heeft uitgebouwd tot een multifunctioneel trainingsmekka met verschillende locaties in de Kempen. Binnen Lividum specialiseerde Joachim zichzelf vooral als personal trainer met invalshoeken uit verschillende methodes. Hij traint zowel olympische amazones, duursporters, CrossFitters als ook revaliderende personen die nood hebben aan een specifiek bewegingsplan.

HEB JE VRAGEN OF BESPREEK JE GRAAG IETS IN DETAIL?

OP verschillende locaties

Sportbegeleiding gebeurt op verschillende locaties en/of online via ZOOM na afspraak.

Crossfit lividum

Crossfit lividum verleent een optimale ruimte en trainingsmateriaal om je training of revalidatie naar ‘the next level’ te brengen.